Zorg en Leven

Home » Privéverzekeringen » Zorg en leven

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont is verplicht om een basisverzekering voor ziektekosten af te sluiten. Dit basispakket dekt deels de standaardgezondheidszorg van onder andere de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Voor kosten die niet door de basiszorgverzekering worden gedekt, kunt u zich eventueel aanvullend verzekeren. De overheid bepaalt elk jaar opnieuw wat er wel en niet in het basispakket word gedekt. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen tegen een vaste premie voor de basiszorgverzekering te accepteren. Jongeren tot 18 jaar betalen deze premie niet, zij zijn gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van hun ouder(s).

Levensverzekering

Voor de nabestaanden verandert er heel wat na een overlijdenis. Ondanks het verlies moet het achtergebleven gezin verder gaan. Meestal heeft een overlijden direct invloed op de financiële situatie van het gezin. Mogelijk valt er een vast inkomen weg maar lopen de meeste vaste lasten gewoon door. Met een levensverzekering (ook wel overlijdensrisicoverzekering genoemd) zorgt u voor een financiële zekerheid bij het overlijden van een van de partners. Deze verzekering kunt u los afsluiten, maar ook gekoppeld aan uw de hypotheek van uw huis. Tegen een lage premie zorgt u voor zekerheid voor uw nabestaanden. Zo kunt uw nabestaanden in zekerheid achterlaten.

Uitvaartverzekering

We staan er misschien niet dagelijks bij stil, maar wat als u nu plots komt te overlijden. Dan wilt u uw partner of kinderen zo min mogelijk belasten met spontane kosten met het regelen van de uitvaart. Het zou ook heel fijn zijn als zij zich helemaal geen zorgen hoeven te maken over de financiële afhandeling van de uitvaart. Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld 7.500 euro. Voor dat bedrag heeft u een simpele begrafenis of crematie. Kiest u liever voor een speciale uitvaart, dan vallen de kosten vaak hoger uit. Als u niet wilt dat uw nabestaanden voor de kosten opdraaien, dan doet u er goed aan een uitvaartverzekering af te sluiten voor het te laat is.