Privéverzekeringen

Home » Privéverzekeringen » Motorrijtuigenverzekeringen

Autoverzekering

Op dit moment rijden er in Nederland meer dan 8 miljoen auto’s rond. Die auto’s veroorzaken elk jaar een groot aantal ongelukken. Bij deze ongelukken ontstaat vaak aanzienlijke schade, materieel maar ook fysieke schade. Een autoverzekering is een verzekering die er voor bedoeld is om deze beide vormen van schade te dekken. In Nederland is een autoverzekering een wettelijk verplichte verzekering voor elke auto die niet geschorst is. Een eigenaar van een auto moet verplicht een verzekering afsluiten waarmee in ieder geval alle schade die zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, wordt gedekt. Door het feit dat deze verzekering verplicht is, heet deze autoverzekering een WA autoverzekering (WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid). De WA dekking kan eventueel uitgebreid worden met een beperkt casco of een full casco verzekering.

Brommer, scooter en quad

Met uw uw brommer, scooter en quad bent u vrij om gaan en staan waar uw wilt. Ook al is het geen motor u krijgt wel het gevoel van vrijheid. U wilt toch niet dat dit gevoel van vrijheid veranderd in een nachtmerrie door een ongeval. Als brommer, scooter en quad rijder kunt zelf de keuze maken of u uw voertuig volledig verzekerd wilt hebben of dat u alleen de verplichte WA verzekering wilt. Brengt u met uw brommer, scooter en quad schade aan een andere persoon toe, dan bent u in iedergeval gedekt voor de kosten van de tegen partij. U kunt het eventueel uitbereiden met een beperkt casco of een full casco verzekering. 

Bestelauto

Een bestelautoverzekering is een verzekering waarmee je het risico van schade kunt afdekken veroorzaakt door uw bestelauto of schade aan die bestelauto zelf. De eigenaar van een bestelauto moet in Nederland verplicht een WA verzekering afsluiten, waarmee in ieder geval alle schade die zijn bestelauto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaakt. Deze bestelautoverzekering heet een WA bestelautoverzekering (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Dankzij het feit dat deze WA dekking verplicht is, hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze – door de schuld van een andere autobestuurder – schade hebben. Naast de schade die je aan anderen kunt veroorzaken, is het natuurlijk mogelijk dat je schade aan je eigen bestelauto krijgt. Dit risico kun je ook verzekeren door een bestelautoverzekering te kiezen met een aanvullende dekking. Er kan gekozen worden voor een beperkt casco en een full casco verzekering.

Fiets

Ongeveer 95% van alle Nederlanders fietst of heeft ooit gefietst. Dit betekent dat bijna iedereen wel eens fietst. Fietsen heb je een vele soorten maten. De ene fietst is duurder dan de andere. Dat neemt niet weg dat iedereen zijn fietst in zijn ogen veel waard is. Jaarlijks worden er veel fietsen gestolen. U moet er niet aan denken dat uw fiets gestolen word, waardoor u zonder vervoer komt te zitten. Om dit risico af te wenden kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal.

Oldtimer

Uw oldtimer is vaak een van u meest gekoesterde stukken bezit. U moet er niet aan denken dat u oldtimer gestolen word of schade krijgt. Om dit te voorkomen kunt u een verzekering afsluiten. Als u op de openbare weg rijdt dan is een WA verzekering verplicht. Wat vaak word gedaan onder oldtimer bezitters is, de basisdekking uitbreiden. U kunt u basisdekking uitbreiden door te kiezen voor een beperkt casco of een full casco verzekering. Zo kunt u na een ongeval ook u eigen pareltje weer laten glimmen.